Vahetusprogramm Eesti ja Prantsusmaa teeninduskoolide õpilastele

Carcassonne

18. Jaanuar 2016 / 31. Märts 2016

Carcassonne

Carcassonne’i Charlose Cros’i ametikool avas eestlastele uksed praktiliseks väljaõppeks toitlustuse ja hotellinduse erialadel. Muide, Aude’i maakonnas, kus ka Carcassonne asub, on kõige enam Michelini tärnidega pärjatud restorane Prantsusmaal. 2015. aastal käisid seal juba 4 noort Tallinna Teeninduskoolist ja neile pakuti 6-nädalast praktikavõimalust Aude’i maakonna restoranides. Samuti on plaan tuua 2016. aastal noori prantslasi 6-kuusele väljaõppele Tallinnasse.

Charles Crosi ametikool võtab osa 5 riigi (Prantsusmaa, Saksamaa, Poola, Ungari, Hispaania) teeninduskoolide vahelistest võistlustest – «Lauakunstide olümpiamängudest». Igal aastal korraldatakse võistlus ühe partnerriigi poolt. Konkurss aitab ühendada professionaalset pedagoogilisega ja võimaldab avastada iga maa toidukultuuripärandit.

Järgmised jõuproovid toimuvad tänavu Ungaris, 2017. aastal Saksamaal ja 2018. aastal Prantsusmaal. Carcassonne’i ametikool on välja pakkunud, et 2018. aastal saavad nad eesti õpilasi väljaõppeks vastu võtta, õpilastele on tagatud toit ja majutus, vaid transport Carcassonne’i tuleb endal tasuda.

Kuidas ennast praktikale kirja panna? Toitlustuse ja hotellinduse õpilased saavad mõnes prantsuse restoranis praktikale registreeruda kirjutades kontaktisik Thierry Baisset’le e-posti aadressil: professionnelle:t.baisset@ly-cros.org.

Praktika kestvus on vähemalt 5 nädalat ja kõige rohkem 6 nädalat perioodil maist juunini ja septembrist oktoobrini.

Kuidas aga Eestisse praktikale saajaid valitakse ? Eestisse praktikale tulijad peavad olema täisealised, Charles Cros’i ametikool valib õpilased välja nende motivatsiooni ja iseseisvuse põhjal.

Kontaktisik õpilastele, restoranipidajatele ja teeninduskoolidele on samuti Thierry Baisset, e-posti aadress professionnelle:t.baisset@ly-cros.org.

 

Loe artiklit teises keeles: Français, English,